top of page

5 tips bij ‘geen motivatie om te sporten’


Jij herkent het vast ook wel, die kleine stem in je die zegt: "Morgen begin ik echt met sporten”, maar toch stel je het elke dag weer uit. Hoe kan je jezelf nu motiveren om te starten met sporten? Wij geven je enkele tips.1. Zie je workout als vermaak

Probeer verschillende sporten en kies wat je écht leuk vindt. Misschien is het niet meteen een activiteit waar je het meest resultaat mee behaalt, maar wel één waar je plezier uit haalt. Ga niet voor minder!


2. Stel haalbare doelen

Probeer uit te zoeken wat je wil bereiken. Wil je deelnemen aan competities, wil je aan je conditie werken of wil je een paar kilo’s kwijt? Wanneer je dit weet, kan je een plan opstellen met realistische tussendoelen. Haalbare doelen vergroten niet alleen je kansen op succes, maar geven je ook een extra motivatieboost!


3. ‘Ik heb het te druk’

Breng in kaart hoeveel uren je spendeert voor de televisie, op je gsm of laptop. Schrik jij hier ook van? Ruil dan je gsm in voor sportschoenen en zie het als een extra motivatie om je schermtijd te verminderen.


4. Laat je inspireren door het internet

Het internet is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Volg mensen op sociale media die jou motiveren. Succes verzekerd met deze dagelijkse portie fitinspiration!


5. Wat met je sportschoenen?

Gemotiveerd raken lukt vaak door simpelweg je sportschoenen op een plek te leggen waar je ze vaak ziet, als dagelijkse herinnering voor je workout. Of nog beter, trek ze gewoon aan! Grote kans dat eens je ze aan hebt, je automatisch zin krijgt om te bewegen.Tot slot onze belangrijkste tip: het is nooit te laat om te beginnen. Je voelt je beter, je maakt je hoofd leeg, je ontspant en je slaapt beter. Alleen maar voordelen dus!


60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page