top of page

Chronische vermoeidheid en burn-out te lijf gaan in Vlaanderen - deel 1

Begin juni zijn we te gast bij Biocheck (NL) om de handen in elkaar te slaan. Samen willen we chronische vermoeidheid en burn-out aanpakken in Vlaanderen en dit doen we door mensen aan het bewegen te brengen naargelang hun belastbaarheid.



BioCheck heeft een eigen visie op herstel van chronische vermoeidheid en burn-out. Waar traditionele methoden zich alleen richten op het mentale vlak, zorgt het unieke en medisch wetenschappelijk bewezen protocol waar wij mee werken juist voor een balans tussen lichaam en geest.


In de hedendaagse samenleving en met name in het bedrijfsleven worden de hersenen gezien als het (meest belangrijke) deel van het lichaam. Het lijkt of het lichaam steeds meer wordt gezien als een transportmiddel om de hersenen van punt A naar punt B te vervoeren. Hierbij wordt te weinig aandacht gegeven aan de fysieke staat van het lichaam. Deze disbalans veroorzaakt veel westerse ziekten, zoals chronische vermoeidheid, burn-out en hart- en vaatziekten.


Wij vinden dit verschrikkelijk om te zien en willen de samenleving graag ondersteunen in vitaliteit. Wij geloven in anders denken en willen mensen uitdagen om weer controle te krijgen over hun eigen lichaam. Om dit te kunnen realiseren, maken we gebruik van de medisch wetenschappelijk gevalideerde methode van Stans van der Poel waar zij al 25 jaar aan werkt. Stans is een specialist op het gebied van inspanning en ademhaling.


Uit metingen zien wij dat mensen met bijvoorbeeld chronische vermoeidheid en burn-out in rust soms waarden vertonen alsof zij aan het sporten zijn. Deze gejaagdheid in het lichaam heeft een directe invloed op de mentale gesteldheid. Wanneer het lichaam in de vlucht- of vechtstand verkeert, is men niet goed in staat om informatie of mentale hulp te verwerken. Pas wanneer het lichaam geleerd heeft tot rust te komen en er een balans mogelijk is tussen lichaam en geest, werkt mentale hulp effectiever.


Onze aanpak werkt zowel preventief als herstellend.


Hoe die aanpak nu concreet in elkaar zit, vertellen we in deel 2.

171 weergaven0 opmerkingen
bottom of page