MOVE WORKSHOPS

ERGONOMIE

Ergo Traject

STAP 1: Voorbereiding
Doelstellingen, analyse werkplek, beschrijving takenpakket, inventariseren van beweegmogelijkheden,…

STAP 2: Workshop (1,5 à 2 uren)
Een inter-ʻActieveʼ workshop rond houding, beweging en gezondheid op uw werk. De ergo workshop geeft concrete tips ter preventie van rug-en nekklachten en het gezond houden van uw lichaam.

STAP 3: Individuele ergo coaching (20min/groep van 3 pers)
Planning wordt opgesteld, 20 minuten/groep (3 personen/groep), afspraak op 1 vaste plaats in het bedrijf, waarna er verplaatst wordt naar de specifieke werkplek.


STAP 4: Briefing en feedback
Verslag van de ergo coaching (bevindingen, aanbevelingen, …)

STAP 5: Follow up
5/6 maanden na de ergo coaching, gezamenlijke sessie met herhaling van de belangrijkste principes met klemtoon op de oefeningen.

 

Ergo Quiz

Een quiz rond ergonomie is een combinatie van theorie en praktijk, fun én leerrijk! De vragen en antwoorden van de quiz bevatten het theoretische gedeelte, de manier waarop u kan antwoorden omvatten de praktische kant.

Voorafgaand aan de quiz leidt de coach alles in. Nadien houdt hij een pleidooi ten behoeve van juiste rug belastingen, refererend naar de manieren van tillen die tijdens de antwoorden aan bod kwamen.

De coach licht dan even toe waarom we dit doen en waarom het belangrijk is dit ook toe te passen wanneer er nog geen klachten zijn, zo werken we ook preventief!

Healthy Back

Interactieve doe-workshop! Uw rug is van essentieel belang, een instrument waar u niet zonder kan. Hoe onderhoudt u die op de juiste manier? In deze specifieke work-out voor de rug, leert u hoe u de verschillende spiergroepen traint op een eenvoudige manier. Spierversterking en houdingscorrectie zijn de twee sleutelwoorden in deze sessie.

De oefeningen zijn op volledige ontwikkeling gericht en bestaan uit: stabilisatie-oefeningen, mobilisatie-oefeningen, krachtoefeningen en lenigheidsoefeningen. Met bruikbare tips ook voor uw dagelijkse bewegingen. De nadruk ligt op de correcte uitvoering, niet op de intensiteit.

Ergo op maat 

Ergonomie tours, waarbij onze specialist doorheen de organisatie gaat en ‘on the spot’ , in max 20 minuten/station, oefeningen aanreikt ter preventie van rugklachten.

Ergonomie, aangepast aan specifieke doelgroepen (zoals bijvoorbeeld vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, magazijniers) en of shiften (‘de vroege’ of ‘ de late’)

 

 

RELEASING NECK AND SHOULDERS

Heeft u ook vaak last van spanningen in uw nek of schouders? De toenemende stress in ons moderne leven zorgt er vaak voor dat de grote spieren het werk overnemen van de dieperliggende spieren. Dit brengt veel overbodige spierspanning en -pijn met zich mee.


Tijdens deze workshop nemen we uitgebreid de tijd om de spanningen in nek en schouders los te maken door stretching. Daarnaast kunnen we de diepere spieren in ons lichaam opnieuw wakker maken door activerende oefeningen geïnspireerd door de Oosterse visie op het lichaam.

STOELMASSAGES

Verwen uw werknemers met een leuke onderbreking in de vorm van een stoelmassage! Stoelmassage is een korte drukpuntmassage op een ergonomisch ontworpen stoel die zich richt naar armen, schouders, nek en hoofd. De massage wordt gewoon gegeven op de kleding, massageolie is hier dus niet nodig. Het helpt uw werknemers te ontspannen en ten volle te genieten van deze korte break.

De gezondheid van uw werknemers verbetert aanzienlijk, wat voor een directe impact zal zorgen! Vanaf 1u tot 8u/dag.

 
 
 

 093 94 39 96

Ma - vrij  (8u30 - 17u)

BEZOEK ONS

Burgstraat 18k

9000, Gent 

Sports | Well-being | Vitality
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

© 2020, Amitabha BV. 

Vind          onze algemene voorwaarden