top of page

Zo houd je je goede voornemens dit jaar wél vol!

Het nieuwe jaar is bijna twee weken aan de gang, hoogtijd dus om jouw goede voornemens waar te maken!


Velen hebben het moeilijk om hun goede voornemens waar te maken en naar gelang het jaar verder vordert durven sommigen hun goede voornemens wel al eens te ‘vergeten’. Tijd om daar dit jaar verandering in te brengen.


Met deze gouden tips slaag je er dit jaar wél in om jouw goede voornemens vol te houden!

#1 Splits je doelen op

In plaats van het roer radicaal om te gooien van de ene op de andere dag, kan je je doelen beter verdelen in kleinere doelen. Introduceer elke week of maand een nieuw klein doel, deze zijn makkelijker te behalen en zo raak je minder snel gedemotiveerd.


#2 Wees realistisch voor jezelf

Vermijd teleurstelling en leg de lat niet te hoog. Door realistisch te zijn, verhoog je je kans op slagen en dat is goed voor je zelfvertrouwen. Denk dus twee keer na wanneer je zegt dat je ‘de 20 kilometer door Brussel’ gaat lopen en je eigenlijk met moeite tot het einde van de straat kan.


#3 Geef niet meteen op na de eerste tegenslag

Elk doel bereik je met vallen en opstaan. Wees dus niet te streng voor jezelf wanneer je je even hebt laten gaan, maar zie het als een motivatie om je weer te herpakken.


#4 Beloon jezelf

Eén van je tussentijdse doelen behaald? Treat yourself! Al dat harde werk verdient heus wel een beloning en zo motiveer je jezelf nog meer om je volgend doel te behalen.


#5 Zoek een buddy

Met twee is altijd beter dan alleen. Vertel je vrienden over je goede voornemens en zoek een buddy om er samen met jou voor te gaan. Dit zorgt voor meer motivatie en nog meer kans op slagen!

106 weergaven0 opmerkingen
bottom of page