top of page

Dit jaar hou jij het sporten wél vol!

Durf jij nu en dan al eens een training overslaan? De zon schijnt, je gaat iets drinken met vrienden of je verlangt naar een rustig avondje Netflix? Er is altijd wel iets leukers te doen dan je in het zweet te werken. De stap om te beginnen sporten is meestal ook niet zo moeilijk, maar het volhouden is vaak andere koek! Hoe doen ze dat toch? Al die sporters die geen enkele training missen? Lees mee en get that motivation om het sporten vol te houden!#1 Plan

Plan vooraf in welke dagen jij gaat sporten. Probeer hierbij te kiezen voor een vaste dag en een vast tijdstip. Sporten wordt zo een routine, waardoor je er nog meer naar gaat uitkijken.


#2 Sportbuddies

Sport samen met een vriend of vriendin! Een partner zorgt voor een boost wanneer je eigen motivatie below zero is en motiveert je om toch uit die luie zetel te komen. Bovendien geeft een buddy net die extra push om te blijven doorgaan.


#3 Tussentijdse prestaties

Motiveer jezelf door je bewust te worden van de vooruitgang die je maakt. Trek before en after foto’s of gebruik sportapps om je prestaties bij te houden. Deze tools zijn ideaal om na te gaan of je je doelen hebt bereikt, wat kan zorgen voor een extra stimulans.


#4 Beloon jezelf Vergeet jezelf zeker niet te belonen! Heb je één van je vooropgestelde doelen bereikt? Trakteer jezelf dan op iets leuks, bijvoorbeeld een nieuwe sportoutfit of sportschoenen. Zij maken het sporten nadien nog aangenamer!


#5 Wissel af Varieer in je sportsessies! Afwisseling zorgt voor nieuwe uitdagingen en verlegt je grenzen. Tip: blijf niet in de gymzaal, maar trek de deur uit en geniet van de buitenlucht tijdens je workout.


Nu heb jij alle ingrediënten in huis om toch maar niet te kiezen voor dat chill avondje! Trek jouw sportkleren aan en geniet. Succes en motivatie verzekerd.

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page