top of page

Blijf fit tijdens de feestdagen met deze tips


De feestdagen staan bijna voor de deur en dat betekent; een paar glaasjes bubbels, gezellige etentjes, korte nachten, een stormloop voor kerstcadeaus en die laatste deadlines op je werk die gehaald moeten worden. Hoe je toch fit moet blijven tijdens deze periode? Een fluitje van een cent met Amitabha’s handige tips!


Keep moving

Het is verleidelijk om heel de dag gezellig binnen te zitten en je conditie even te laten voor wat ze is, maar dat zou zonde zijn voor je werk van tijdens het jaar. Maak in plaats daarvan een flinke winterwandeling, doe een korte work-out of breng een extra bezoekje aan de (bedrijfs)fitness. Wat extra sporten is de perfecte oplossing voor wie het snoepen niet kan laten tijdens deze dagen.


Kies je drankjes verstandig

Wil je geen onaangename verrassingen op de weegschaal? Hou het dan bij een glaasje bubbels! Een gin tonic of cocktail bevatten vaak het dubbel aantal calorieën. Wissel een drankje steeds af met een glas water en drink ook doorheen de dag voldoende water. Zo voorkom je de volgende ochtend ook nog eens een kater, een win-winsituatie dus.


Ga voor gezonde hapjes

Laat de gefrituurde hapjes en ongezonde dipsauzen voor wat ze zijn en kies voor een gezond alternatief. Wees creatief en laat de keukenprins(es) in je los, maak dipsauzen op basis van yoghurt in plaats voor mayonaise, maak hapjes met gerookte zalm, rauwe ham of olijven, dit zijn prima alternatieven.

Zorg voor voldoende slaap

Door de drukke agenda en de vele feestjes wordt er al eens bezuinigd op slaap, vergeet echter niet dat je voldoende slaap nodig hebt om deze dagen door te komen.


De laatste en misschien wel meest belangrijke tip, vergeet vooral niet te genieten.

123 weergaven0 opmerkingen
bottom of page